Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε σε “superfoods” και εξωτικά συστατικά, ενώ παραβλέπουμε τροφές που είναι απλές, οικονομικές και εξαιρετικά ωφέλιμες. Ας δούμε πέντε παραδείγματα που αξίζει να επιστρέψουν στο καθημερινό μας τραπέζι.
🔸 Φακές – Πλούσιες σε πρωτεΐνη και σίδηρο, οι φακές είναι ιδανικές για χορτοφαγικές επιλογές. Συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του σακχάρου και στη μακροχρόνια ενέργεια.
🔸 Ξινόγαλο (κεφίρ) – Με προβιοτικά που ενισχύουν την εντερική χλωρίδα, το κεφίρ βοηθά την πέψη και το ανοσοποιητικό. Εναλλακτική πρόταση αντί για κλασικό γιαούρτι.
🔸 Μήλα – Πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα μήλα ικανοποιούν την όρεξη χωρίς υπερβολικές θερμίδες. Ιδανικά για σνακ στο γραφείο ή μετά την άσκηση.
🔸 Αυγά – Μία πλήρης τροφή, εύκολη στην προετοιμασία, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και χολίνη, απαραίτητη για την εγκεφαλική λειτουργία.
🔸 Καρότα – Δεν είναι μόνο για τη βιταμίνη Α. Οι φυτοχημικές ουσίες τους ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βελτιώνουν την υγεία των ματιών και του δέρματος.
Ας επανεκτιμήσουμε αυτές τις “ταπεινές” τροφές και ας τις εντάξουμε ξανά στην καθημερινότητά μας. Μερικές φορές, το απλό είναι και το πιο δυνατό.

